Yüksek koşullara öncelik verilmeli ve sağlık açısından ulaşılması gereken önlemler göz ardı edilmemelidir. Çocuklarda sünnet steril olmayan tıbbi malzeme kullanımı kesinlikle çocuk ve bebek sağlığına uygun değildir. Bu nedenle tüm unsurlar bakımından güveninizi sağlayacaktır.
Yenidoğan sünnetlerinde çocuklarda travma yaşama ihtimali bulunmadığı için lokal anestezi uygulanır. Diğer durumdaki tüm çocuklarda ise ailenin isteği üzerine genel anestezide uygulanabilir.
Sünnet tek bir yöntem ile yapılmaz.
Bunun için üç yöntemi aşağıda sizinle paylaştık.
- Cerrahi Sünnet: Cerrahi sünnette peniste kesilmesi gereken deri ipliği bulunur ve kesilir. Ameliyat sonrası kanama durduktan sonra ortadaki deri alınır ve dikilir. Kesilen çizgiyi net bir şekilde belirlemek ve kanamayı daha iyi kontrol etmek için cerrahi sünnet öneririz.
- Klasik Sünnet Yöntemi: Sünnetine günümüz cerrahi sünnetinden farklı olarak klasik sünnet denmektedir. Kesim çizgisi, forseps ve mandal yöntemi gibi deriden ayrılma işlemi ile belirlenir. Bu nedenle penis başını koruyarak fazla deri çıkarılabilir. Klasik sünnet yöntemi bilindiği ve yüzyıllardır kullanıldığı için sünnet için aile tercihi önemli bir faktördür. Klasik sünnet ağrısız ve acısız bir yöntemdir.
- Klips Yöntemi: Sünnet uygulaması, penisin ucunu koruyan plastik bir aletle sünnet derisinin ezilmesi, ezilen kenarın kesilmesi ve kalan kısımların dikilmesi ile yapılır. Bir süre düzleşmiş cilt hattında doku devamlılığını sağladıktan sonra sünnet klipslerinin bir kısmı çıkarılır. Lokal anestezi ile yapılabilen bir yöntemdir.
Tecrübelere dayanarak sünnet yapıldıktan sonraki süreçte sargıya ihtiyaç duyulmaz. Sargılar çocuklar için korkuya neden olabiliyor. Çok küçük yaştaki çocuklarda ise sünnet sonrasında bezleri sürekli değiştirilmelidir. Aksi takdirde iltihaplanmalara yol açılabilir. Ayrıca sünnet edilen çocukların sünnete özel kıyafetler giymeleri gerekmez. Sünnet yapıldıktan sonra penisteki şişmeler ve fazla büyük olmamak şartıyla morlukların oluşması gayet normal bir durumdur.